Re-integratie

Stel, u heeft een werknemer die ziek is. Dan heeft u als werkgever te maken met regels en verplichtingen vanuit de Wet verbetering Poortwachter. Hierbij moet u ook denken aan uw verantwoordelijkheid voor de re-integratie van uw medewerkers. U moet zich daarbij houden aan de eisen van het UWV, waaronder het opbouwen van een compleet en correct re-integratiedossier.

U moet uw werknemer tot maximaal twee jaar loon doorbetalen en probeert er samen met de werknemer alles aan te doen om hem/haar zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Als dit werk passend is binnen het bedrijf (huidige functie of beschikbare passende functie) van de huidige werkgever noemen we dit spoor 1 re-integratie.

Wanneer dit niet mogelijk is bij de huidige werkgever (geen beschikbare passende functie) dient er een spoor 2 re-integratie traject opgestart te worden. Re-integratie spoor 2 is een wettelijke verplichting van een werkgever. De werkgever helpt met het vinden van een baan binnen een andere organisatie.

Er wordt dan gezocht naar een passende functie bij een nieuwe werkgever.

Wij als arbo-dienst zullen u en uw werknemer ondersteunen bij het zoeken naar een passend traject bij onze partners waar wij nauw contact mee hebben. Deze partners hebben verschillende mogelijkheden om uw werknemer zo goed mogelijk te begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan, u kunt hierbij denken aan loopbaanonderzoek, jobcoaching, outplacement, etc.